„Смятам, че е страхотно признание за Рилски спортист да участва в Шампионската лига на ФИБА. Развитието на нашия клуб е съвсем естествено. Тази година смятам, че след спечелването на Купата на България това е едно историческо участие и мисля, че е изключително позитивно и заслужено за Самоков, а и като цяло за българския баскетбол. Имаме максимално добри условия осигурени, за което благодаря. Имаме шестима нови състезатели. Поради това започнахме по-рано подготовка. Това, което зависи от нас смятам, че го правим по най-добрия начин и се надявам това да може да се види“, коментира старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров пред участието на състава в квалификациите на Шампионската лига на ФИБА.

Отборът на Рилски спортист посреща Цмоки Минск в първия кръг на квалификациите на 27-и септември в Арена Самоков. Реваншът е само два дни по-късно на 29-и септември в Беларус.

Людмил Хаджисотиров

източник: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

„Ние реално ще играем на 27-и, пътуваме и на 29-и играем в Беларус, което е тежка програма. Но това е за всички, такива са условията. Мисля, че успяхме с доста усилия това лято да направим по-балансирана селекция на всички постове. Един микс от добри и опитни състезатели, както и такива, които са по-млади. До момента подготовката върви според очакванията. Успяхме да изиграем няколко контролни мача до момента и имаме още два. Съперникът Цмоки Минск срещаме отново. Запознати сме доста със състава им и работим върху скаутинга. Ние ще сме максимално добре подготвени и каквото зависи то нас ще го направим“, заяви още Людмил Хаджисотиров-Удо и продължи по темата за дебюта си като старши треньор:

„За мен това е предизвикателство. Занимавам се с баскетбол от 25 години, изкарах много време и в САЩ. Чувствам се подготвен и не се притеснявам въобще. Приемам го като предизвикателство и шанс за мен, за което благодаря на Рилски спортист за доверието.“

„Най-важното е да сме максимално подготвени. Момчетата да бъдат в настроение и готови за битка“, завърши Хаджисотиров.