Баскетболният Монтана оглави класирането в група В на Адриатическата лига за жени, след като победи с категоричното 84:60 (27:5, 21:20, 19:13, 17:22) хърватския Рагуша Дубровник в петия кръг.

Българският отбор е с девет точки, докато Атлет Целие и Партизан са с по седем преди своите срещи. Монтана пое контрол над мача още в първата четвъртина и повече не изпусна инициативата. За успеха основна роля изигра серията от 23:2 точки през първата четвъртина, последвана от успех с разлика от шест точки през третата част.

Българките завършиха с 57 процента в стрелбата под коша и с 5/10 точни изстрела от зоната за три точки, докато хърватките вкараха 33 процента от хвърлянията за две точки и 28 процента от опитите за три.

Баскетболистките на Монтана отбелязаха и цели 31 точки от отнети топки. Сара Буут беше най-резултатна за Монтана с 16 точки, към които тя добави четири борби и една асистенция. Радостина Димитрова завърши с 13 точки, шест борби и две асистенции от пейката, а Димана Макариева добави други десет пункта.

За Рагуша най-резултатна беше Катарина Зарач с 18 точки. /БТА