Монтана 2003 ще играе в група "А" на Адриатическата лига по баскетбол за жени през новия сезон. Жребият се проведе днес в Хърватия и беше изтеглен по време на заседание на Борда на турнира.

Българският вицешампион ще срещне Будучност (Черна гора), Плей Оф (Босна и Херцеговина), Бановичи (Босна и Херцеговина), Дуга (Сърбия) и Загреб (Хърватия).

Първият мач на Монтана 2003 ще бъде на 12 октомври като гост на Плей Оф. Първото домакинство на отбора на Николай Господинов е планирано за 19 октомври срещу хърватския Загреб.

Тази година в надпреварата ще участват 11 тима от шест държави - Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора, Сърбия и Словения.

В група "Б" са Цинкарна Целе (Словения), Никшич (Черна Гора), Орлови (Босна и Херцеговина), Лавови (Босна и Херцеговина) и Войводина (Сърбия).

"След напускането на трите основни състезателки Димана Георгиева, Христина Цонкова и Виктория Стойчева, които имаха огромен принос за успехите на клуба в Адриатическата лига и в българското първенство, ние сме принудени да сменим курса и да тръгнем в друга посока, а именно смяна на поколенията и подмладяване на отбора. Клубът ще заложи на млади български състезателки плюс няколко опитни такива от миналия сезон. Ще се опитаме да им дадем шанс да се докоснат до магията наречена Адриатическа лига и да усетят разликата в стиловете на баскетбол“, каза новият старши треньор Николай Господинов в интервю за фейсбук страницата на отбора.

“За да бъдем конкурентно способни на другите отбори в турнира и да отговаряме на нивото на лигата, а и младите български състезателки да имат лидери, които да ги водят, най-вероятно ще се опитаме да привлечем класни чуждестранни попълнения на позициите, на които имаме крещяща нужда. Надявам се да се получи един хубав сезон, изпълнен с много интересни мачове, а и сезон без прекъсвания и проблеми заради КОВИД-19", добави той.