До края на встъпителната групова фаза на баскетболната Балканска лига остават само два кръга. Въпреки това интригата е жива, тъй като по-голямата част от въпросителните около това кои отбори ще продължат напред засега остават без отговор.

Единственият тим в Група А, който със сигурност се класира в следващия етап, е македонският Куманово.

Кожув с Александър Янев в състава си, както и шампионът Сигал Прищина за момента са в най-неизгодна позиция в потока, тъй като заемат съответно 5-то и 6-то място, а директен билет към Топ 8 получават единствено първите четири от всяка група.

Единственият български участник в надпреварата за 2016/2017 Берое засега е четвърти, като победа в предстоящия отложен сблъсък от 6-ти кръг срещу Сигал Прищина ще класира директно старозагорци към следващата фаза.

При загуба, заралии имат още два шанса за поправитлен - домакинства на Теодо и Куманово на 17 и 24 януари.

В Група Б ситуацията е още по-неясна, тъй като и шестте отбора (Тирана, Трепча, Карпош Соколи, Сутеска, Пея и Фени Индустри) имат шанс да продължат към осмицата.

Две победи ще гарантират на тима класиране напред, но същото е постижимо и с един успех и благоприятно развитие на резултатите при останалите в потока.