Старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Любо Минчев заяви, че се надява тимът му да играе добре утре и да победи в първия си мач за Еврокупата. „Студентите” посрещат руския Уникс Казан от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Очаквам и се надявам да играем добре. Ако това стане, се надявам да победим. Познаваме съперника много добре и мога да кажа, че целият тим на Уникс Казан е много силен, не мога да отлича никой. По-малко трябва да гледаме назад и каквото е станало, станало. Ние говорихме след мача с Левски и направихме някои изводи. Трябва да се гледа само напред. Смятам, че Крюгер вече се сработва със състава и започва да играе по-добре”, коментира Любо Минчев.

Националът Димитър Ангелов пък сподели, че иска той и съотборниците му да се възползват от слабите страни на противника утре.

„Има тръпка, но това е нормално, все пак ще ни е първи мач с ЛукОйл Академик тази година в Европа и има леко напрежение в отбора, но смятам, че няма да се отрази утре. Виждате, че са доста силен отбор, но имат и своите слаби страни. Ако успеем да неутрализираме силните им страни, това може да ни помогне. Още не сме напълно сработени, имаме и нов гард, но дано това да не даде отражение. Не са толкова активни в защита и не пазят добре пик енд рола. Надявам се с това да ги изненадаме”, каза Митко Ангелов след вечерната тренировка на шампионите в зала „Универсиада”.