Президентът на македонската баскетболна федерация Даниел Димевски сподели, че вече е потвърдена подготовка на Боровец за националния тим на страната му през лятото.

„Сигурно ще изиграем и контроли тук”, заяви още Димевски, който е в България за първата работна среща на федерациите, които ще излъчат клубове от съответните държави за участие в стартиращата следващия сезон Балканска лига.

„Доволни сме от този проект, който е от голямо значение за Македония. Това ще е още една причина да работим заедно в нашия регион. И при нас има повече от два отбора, които имат желание да участват. Мисля, че накрая ще бъдат избрани тези, които най-много заслужават”, коментира Даниел Димевски за Гонг.

След заседанието в София стана ясно, че бившият рефер Шай Щрикс, който заедно с Роберт Гергов е основател на Балканската лига ще е спортен директор, а Гергов заема поста изпълнителен директор. В Борда на директорите на международното състезание ще влязат - Иван Ценов (България), Илия Мерджановски (Македония), Панайотис Цагронис (Гърция), Кармен Токала (Румъния), Владан Стойкович (Сърбия), Роберт Гергов и Шай Щрикс.

Интересното е, че организаторите предвиждат и провеждането на Мач на звездите на 17-ти декември 2008-ма година, а имената на участниците трябва да станат ясни до 1 юни.