Старши треньорът на Фени Индъстри от Кавадарци, Емил Райкович, си пожела да отнесе в Македония купата на Балканската лига, след като миналата година трофеят остана в България и бе притежание на Рилски спортист.

„Миналата година български отбор спечели трофея, няма да е интересно, ако пак стане така,” весело заяви Райкович на пресконференцията преди полуфиналите. „Моето желание е да я отнесем в Македония, и за първи път македонски отбор да стане първенец в европейска надпревара.”

„Всички отбори са класни, може би само Левски е с една идея по-напред, заради фактора домакинство. Очаквам отличен баскетбол и позитивен резултат срещу Ловчен,” добави Райкович, чийто тим утре среща черногорците в единия полуфинал.

„Ловчен е отбор, който използва пълния си капацитет от 12 играчи. Играят атрактивен и модерен баскетбол, и ние не можем да бъдем считани за фаворити,” обясни още младият треньор.

Капитанът на Фени Горан Самарджиев добави към думите на своя наставник: „Миналата година отпаднахме на полуфинал, и се надявам тази година да се борим до края.”