Първият финалист в тазгодишното издание на Евролигата вече е известен. Макаби Тел Авив спечели полуфиналната си среща с Монтепаски Сиена с 92:85 (8:20, 25:25, 28:19, 31:21) точки.

Последните двубои от най-престижния баскетболен турнир в Европа се провеждат в Мадрид, а първата полуфинална среща бе наблюдавана от около 13 хиляди души.

Мачът започна добре за италианския отбор. Още в самото начало Монтепаски поведе с 8:0, в течение на времето и през втората четвърт предимството на тима достигна 12 точки и се запази толкова до почивката. След полувремето обаче нещата на паркета се промениха коренно. През третата част израелският отбор успя да съкрати значително преднината на своя съперник, а в началото на четвъртата Макаби стигна до изравняване на резултата за 78:78.

Втората половина на заключителната четвърт премина при изключителното преимущество на израелския отбор, която успя да вземе преднина и да спечели мача с 92:85 точки.

Алекс Гарсия бе най-резултатният в състава на победителите с 19 точки, а след него се наредиха Дерик Шарп с 15, Уил Байнъм и Терънс Морис с по 13.

Във втората полуфинална среща в Мадрид ще се изправят отборите на ЦСКА Москва и ТАУ Керамика. Мачът за третото място, както и за трофея на Евролигата ще се проведат в неделя – 4 май.