Реал Мадрид, Панатинайкос, Барселона и Фенербахче са лидери в четирите групи от Топ 16 на най-престижния баскетболен турнир на Стария континент - Евролига.

Гръцкият шампион загуби при гостуването си на Каха Лаборал със 70:77 точки, но остава лидер в своята група с 2 победи и 1 поражение, колкото имат и испанците. В другата среща от тази група Уникаха надви Лиетувос Ритас с 98:91 точки.

Барселона се справи с Лотоматика Рома с 80:56 точки и държи първа позиция в група F с три победи от три срещи. Макаби Тел Авив пък разби Олимпия Любляна със 104:67 точки и с актив 2-1 е втори във временното класиране.

В група G лидер е Реал Мадрид, който победи Ефес Пилзен с 89:86 точки след продължение, а Партизан падна от Монтепаски Сиена с 58:66 точки. Реал с непобеден до тук с 3 успеха, а турците са втори с две победи и една загуба.

Фенербахче и Олимпиакос записаха победи в група H, като клубът от Истанбул би Жалгирис с 80:72 точки, а гърците преодоляха Валенсия със 77:62 точки. Турците са първи във временното класиране без поражение от три срещи, а Олимпиакос загуби веднъж в мачовете си от втората фаза на Евролигата до момента.