Макаби Тел Авив нанесе тежко поражение на Реал Мадрид с 94:75 в среща от група F на Топ 16 в Евролигата. Това бе и първа загуба за испанския тим от началото на втората фаза, като сега и двата отбора са с по две победи и едно поражение в актива си.

След оспорвана първа четвъртина, Макаби пое контрол върху мача и не остави никакъв шанс на Реал Мадрид. „Белият балет” бе просто неузнаваем и след втората част вече изоставаше с 13 точки. След почивката развоя на събитията не се промени много и отчаяните опити на гостите бяха спрени категорично от израелския тим. Чарлз Смит направи всичко по силите си да провали усилията на съотборниците си, като реализира само два опита за кош от общо 13. На обичайното си ниво за Реал бе единствено Фелипе Рейес, като дори Луис Бълок не бе на себе си и направи твърде много грешки. Рейес завърши с 16 точки, Бълок добави 15, а Аксел Ервел – 13. За „кралския клуб” в игра се завърна след контузия и центърът Лазарос Пападополус.

Над всички в мача бе Уил Байнъм със своите 22 точки и пет асистенции, а още четирима играчи от тима на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. Терънс Морис вкара 16 точки, Никола Вуйчич само за 18 минути реализира 14, колкото имаше и Естебан Батиста.

В най-завързания мач тази вечер от Евролигата Фенербахче победи драматично Лиетувос Ритас у дома с 81:79. Турците имаха преднина в началото на срещата, но позволиха на гостите да се върнат в срещата и оттам сами направиха живота си труден. Двубоят бе наистина изключително напрегнат и интересен и до последно и двата отбора имаха шанс да грабнат победата. Уили Соломон по традиция бе най-резултатен за „фенерите” с 24 точки, 4 борби и 7 асистенции. Тарънс Кинсли добави 14, а Омер Онан – 10 за успеха на Фенербахче. От състава на гостите се отличи босненският национал Кенан Байрамович с 22 точки и 9 борби.

В останалите мачове:

Партизан – Ефес Пилзен 78:65

Арис – ТАУ Керамика 69:87

Барселона – Лотоматика 86:57