Сърбинът Ненад Чанак остана в България и няма да може да подкрепи съотборниците си в ЛукОйл Академик при гостуването на Артланд Драгонс в Германия. Двубоят от 7-я кръг на купа УЛЕБ е утре от 20.30 часа българско време. Очакваше се баскетболистът да е на линия за тази среща след като пропусна няколко мача заради травмата на коремна стена, която го тормози, но още не е готов за се включи в игра. За сметка на това американецът Лари О’Банън, който подписа за 1 месец, заради контузията на братовчеда си Донта Смит отпътува със „студентите” за Германия.

„Няма значение какви са били резултатите преди. Знаете в каква ситуация бяхме тогава. Съперникът показа, че е качествен тим и играе силно като домакин. Още имаме проблеми. Чанак още не готов. Също като срещу По-Ортез отиваме, за да се възползваме от нашите шансове. Искам да изиграем един хубав мач и аз вярвам, че можем да гоним позитивен резултат”, коментира на летище София наставникът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич.

„Каквото се случило – случило. Това е висша сила. Лари не може да замени Донта в пълна степен, защото няма тази сработка с другите играчи, но ще видим какво ще стане. Нямахме дори достатъчно играчи за тренировка и имахме късмет с Лари, заради роднинските им връзки с Донта Смит. Имам добра представа за него от времето в Цървена звезда, но още ми е непознат като играч. Трябва ни повече възможност за смени, много експлоатираме Перо. Направо не може да си поеме дъх. Но все пак после ще има възможност за почивка”, добави още сръбският специалист.

Спортният директор на клуба Сашо Везенков пък заяви на аерогарата: „Няма никакво значение с колко сме ги победили в първата среща. Мачът е много важен за тях, за нас – каквото стане. Лари е добър състезател, дано да ни помогне.”