Лукойл Академик записа първата си победа в Еврокъп този сезон, като се наложи с 85:72 над Асесофт Плоещ, като гост в Румъния. Двубоят бе първи за "студентите" след раздялата със старши треньора Оливер Костич, като в северната ни съседка те бяха водени от Мирослав Ралчев.

След като изпусна Апоел и Химки в първите два кръга, а след това разочарова срещу Пинар Кършияка и Игокеа, българският шампион най-после изигра сносен мач от началото до края, и заслужено триумфира. Така Лукойл запази математическите си шансове да продължи в следващата фаза, макар че на практика това ще е равносилно на чудо.

След равностойна първа четвърт в Плоещ, и добро начало на Божидар Аврамов, Давин Уайт и Аландо Тъкър, Лукойл поведе в третата минута от втората част, и повече не сдаде водачеството си.

Юре Лалич реализира последните шест точки за полувремето в полза на българския тим, за да му даде аванс от 7 на почивката - 31:38.

Три-четири минути след подновяването на играта, Лукойл направи аванса си двуцифрен, а до края на третата четвърт четири поредни тройки, забивка, и нова тройка, доведоха до най-голямата разлика от 19 точки - 41:60.

Асесофт Плоещ приключи частта със серия от 9-0, и остави някаква интрига за последната четвърт. Румънците се доближиха до седем точки от Лукойл, но българският отбор изигра наистина умно последния период, за да не позволи да се изпари преднината му.

Академик стреляше по-добре, направи повече асистенции и по-малко грешки от съперника, което му донесе успех.

Петима играчи на Лукойл регистрираха двуцифрен точков актив, а само Филип Виденов, който игра по-малко, не успя да се разпише, от появилите на на терена.

18 точки вкара Уайт, 17 - Тъкър, Вергинис и Аврамов се отчетоха с по 12 и 11, а Юре Лалич записа дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби.

Джералд Лий завърши с 16 точки и 11 борби за Плоещ.

Следващият мач на Лукойл в Еврокъп е на 20 ноември с Апоел Йерусалим в София.