Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик ще мери сили с израелския Макаби Хайфа във втората фаза на турнира Еврочалъндж. Друг от съперниците на „студентите” в Топ 16 на надпреварата Спартак Санкт Петербург е ясен от седмица, тъй като руснаците също като ЛукОйл бяха победители в групите си. Като четвърти тим се очертава втори израелски тим- Барак Нетаня.

Макаби Хайфа загуби гостуването си на латвийския Вентспилс в група Б с 62:99, а Дойче Банк Скайлайнърс надви Химик със 72:60 точки, с което Вентспилс зае първото място, а Хайфа остана втори в крайното класиране в групата с 3 победи и 3 поражения.

Спартак Санкт Петербург пък записа 5-ти успех от 6 мача, след победа с 92:83 над Нижни Новгород в група А. Бившият баскетболист на ЛукОйл Перо Антич завърши със 16 точки и 5 борби за 25 минути на терена.

В група Д, където вторият в подреждането ще е последният съперник на Академик, Барак Нетаня загуби като гост на Тюрк Телеком с 60:84 точки и остана с 3 успеха от 6 двубоя. В момента играят Лиеж и Норкьопинг, които са с по 3 победи и 2 загуби.