Баскетболният шампион на България ЛукОйл Академик заема третото място във временното класиране в група В на турнира Еврокъп, след изиграването на мачовете от 4-я кръг. „Студентите” вече са с актив 1 победи и 3 загуби, като преди тях са категоричният лидер Билбао, който е с 4 победи и съставът на Будучност, който има 3 успеха и 1 загуба. Последен е Шарлероа с 4 поражения до тук. Шампионите се прибират късно тази вечер в София, с полет през Мюнхен.

Именно черногорците са съперник на българите за второто място, което дава право за продължаване напред в турнира. ЛукОйл има гостуване в Белгия и домакинство на прекия си конкурент Будучност. Черногорците пък приемат Билбао след седмица в мач, който ще бъде следен с изключително внимание в родния лагер. ЛукОйл се надява на поражение на Будучност, за да може в София да гони победа с по-голяма разлика и отстраняване на тима от Черна гора.

Шарлероа и ЛукОйл играят на 4-и декември, а Будучност е домакин на испанския Билбао на 5-и декември.

„Не изиграхме перфектен мач, но успяхме да спечелим двубоя със сериозна защита. Следващата седмица имаме тежък мач с Будучност. Трябва да играем да победа”, заяви треньорът на Билбао Фотис Кацикарис след срещата с ЛукОйл снощи.