Баскетболистите на ЛукОйл Академик искат да запазят първото си място в група Н на купа УЛЕБ и ще гонят с всички сили победата срещу Бенетон Тревизо довечера от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Сега сме първи и искаме да останем първи”, отсече американският плеймейкър на „студентите” Уили Дийн преди двубоя. Гардът заяви, че не знае откъде е тръгнал слухът за желанието му да вземе български паспорт и каза, че дори не е наясно има ли такава възможност.

„Вълнуваме се много. Това е шанс за нас да вземем реванш от Бенетон затова, че ни биха в Италия. Определено чакаме мача с нетърпение”, сподели Дийн.

- Мислиш ли, че отборът, който срещате сега е малко по-различен от онзи, който ви победи в Италия? Имаше треньорска смяна и някои промени в състава.

- Ами, малко по-различен, но не чак толкова много. Ключовите играчи са си същите. Трябва да опазим Чалмърс и Рийс Гейнс. Сораня е много добър реализатор, а и трябва да внимаваме за Марио Остин в подкошието. Като цяло обаче, в игрово отношение, сблъсъкът ще е подобен.

- Да те питам, чувал ли си слуха, че искаш български паспорт? Каква е истината?

- Ами казаха ми за това нещо, но наистина не знам откъде идва това. Дори не мисля, че има възможност да взема паспорт, ако не се оженя или нещо такова. Наистина не знам много по тази тема.

- Какво ще кажеш за шансовете на ЛукОйл при евентуална победа? Сега сте първи, но при успех се затвърждавате сред лидерите.

- Сега сме първи и нашата цел е да останем такива, така че сме се концентрирали върху сблъсъка с Бенетон и ще опитаме да дадем най-доброто, на което сме способни. Искаме победата, за да се придържаме към целите си.

В останалите две срещи от групата АСК Рига е домакин на Артланд Драгонс, а По-Ортез играе с БК Киев.