В лагера на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик се надяват шансовете им за следващата фаза на турнира Еврокъп да останат живи и след срещата довечера между Будучност и Билбао в Подгорица. Двубоят е от 21.15 часа българско време, а българският шампион се надява на победа на испанците. ЛукОйл вече е с актив 2-3 във временното класиране в група Б, а Будучност е с 3-1. При загуба на черногорците ще станат с 3 победи и 2 поражения, и така при победа на „студентите” в директния сблъсък между двама тима с повече от 3 точки, но те ще продължат напред.

„Показахме характер и показахме, че когато ни е най-трудно, играем най-добре. Мисля, че изиграхме много силен мач, като се представихме добре и в защита, и в нападение, особено през първото полувреме, когато мисля, че решихме мача. И друг път съм казвал, че когато играем на 100%, трудно някой може да ни бие. Доволен съм от момчетата. Нямам никакви забележки”, коментира наставникът на ЛукОйл Марин Докузовски на летище София при прибирането на отбора след гостуването на Шарлероа.

„Реално, ако гледаме Билбао, ако играе на 100%, ще победи. Аз очаква Билбао да бие, защото тяхната класа е по-висока. Те са най-добри в нашата група и заслужено са първи. Мисля, че няма да си позволят да не са първи в групата, защото ако Будучност бие, то те ще имат шансове да станат първи в групата, така че очаквам да играят на 100%”, завърши македонският специалист.