Шампионът ЛукОйл Академик победи с 95:87 БК Киев в четвърти мач от Група Н на турнира за Купата на УЛЕБ. Момчетата на Желко Лукаич демонстрираха много силна и динамична игра и в края на мача успяха да натрупат добра разлика, която накрая увеличиха до 8 точки.

По този начин връзпитаниците на Желко Лукаич постигнаха втората си победа, а в същото време нанесоха първо поражение на лидера в групата.

Във ВИП ложата един друг мача наблюдаваха президентът на ЛукОйл Академик Вальо Златев и изпълнителният директор на Левски  Наско Сираков.

Македонецът Перо Антич бе в основата на събитията на терена през първата част от срещата. Благодарение на негови индивидуални акции ЛукОйл успяха да се поведатс 20:18 след 4 минути игра в зала "Универсиада". Съперниците на "студентите" доминираха в борбите в подкошието преди първото прекъсване, взето от наставника на БК Киев Тома Махорич.

Гардът на гостите Пуух Джетър бе в основата на силни минути за Киев към края на първата част. Негови акции, както и тройка на резервата Джейкс доведоха резултата до 21:23 в полза на украинците две минути преди края на първите 10 минути.

Ристе Стефанов направи много силни последни секунди и в крайна сметка ЛукОйл спечели първата част с 32:31 точки.

Ненад Чанак промени облика на нападението на Лукойл през втората част. Негова тройка и няколко бързи атаки на капитана Тодор Стойков и крилото Перо Антич, позволиха на „студентите” да се откъснат с 8 точки.

ЛукОйл Академик позволиха на съперниците си да контролират събитията на терена до края на полувремето, но благодарение на късмета, опитите им не стигаха целта, като двата отбора се разделиха за кратка почивка при резултат 46:45.

Третата четвърт двата отбора играха точка за точка, като решаваща се оказа забивката на Данте Смит в последните секунди на частта и по този начин ЛукОйл Академик задържа преднината си от една точка. Уили Дийн пък изкара набързо трети и четвърти фаул, което накара старши треньора Желко Лукаич да промени схемата на игра.

Домакините решиха изхода на двубоя в последната четвърт, която взеха с 28:21 точки. В последните 10 минути с изявите се отличиха Ристе Стефанов, който отбеляза решаващи тройки и открадна няколко важни топки. Тодор Стойков също демонстрира мерника си от тройката.

Перо Антич бе над всички и завърши с 33 точки и 6 борби. Ристе Стефанов добави 18 точки, а Донта Смит отбеляза 12 точки и овладя 8 борби. Капитанът Тодор Стойков завърши с 6 точки.

За БК Киев най-резултатен бе Маркиошвили, който отбеляза 19 точки, а по 18 добавиха Пуух Джетър и Артур Дроздов.