Отборът на Лукойл Академик излиза в петия си мач този сезон от Европейската купа на ФИБА от 18 часа днес в „Арена Ботевград“.

Лукойл Академик е на второ място във временното класиране на Група F на надпреварата с показатели от три победи и една загуба до момента.

Със същия баланс е е лидерът Бней Ерцлия, но заради по-добрата точкова разлика - +30 за израелците срещу +19 за „студентите”, първото място в групата засега принадлежи на Бней Ерцлия - отбор, който през уикенда постави на колене в израелската лига гранда и участник в Евролигата Макаби Тел Авив.

Лукойл Академик ще търси втора победа над Стяуа след тази, която постигна над румънците като гост на 25 октомври в Букурещ – 80:76 точки.

Тази вечер шампионите ще трябва да се върнат на пътя на победата, от който временно излязоха миналата седмица, когато допуснаха първо поражение тази есен в Европа - като гости на Бней Ерцлия в Израел със 79:84 точки, пишат от Пресслужбата на клуба.

До края на първата фаза на ФИБА Къп на Лукойл предстои още едно гостуване - на Приевидза в Словакия на 23 ноември.

Входът на мача тази вечер в Ботевград е свободен. Ръководството на Лукойл реши да пусне всички желаещи да гледат срещата със Стяуа без пари.