Българският баскетболен шампион Лукойл Академик приключи участието си в турнира за Купата на ФИБА Европа с поражение от холандския Грьонинген. "Студентите" направиха силен мач, но паднаха с 89:95 в Ниската земя и завършват трети в групата си. 

Така те не можаха да се класират на втората позиция и да се надяват да са едни от най-добрите на нея, за да продължат в следващата фаза. С актив от три победи и три загуби отпадат от нея. 

Все пак българският тим заслужава похвали за представянето си в края на двубоя, след като влезе с пасив от 17 точки в последната четвърт, но навакса голяма част от него. Това обаче не се оказа достатъчно за краен успех. 

През първите три части холандците методично налагаха волята си и трупаха преднина, която им даваше спокойствие. Това им даде солиден аванс за последните минути, когато обаче Дани Гибсън се развихри за Лукойл Академик и поведе тима си към серия от 13:2. 

В един момент българите поведоха в резултата, а в края развръзката вървеше точка за точка. В крайна сметка нервите на Грьонинген се оказаха по-здрави в заключителните моменти и баскетболистите на този отбор се поздравиха с успеха. 

Дани Гибсън беше героят за "студентите" със своите 28 точки, а Максим Корниленко добави 18. Стив Зак завърши с 12, а още 10 добави и Христо Захариев за българския отбор. Джейсън Дурисо беше топреализатор за победителите със своите 21 точки.