Руският Уникс Казан ще бъде първия тим, който ще гостува на Лукойл Академик в новосформирания турнир на Еврокъп или бившия УЛЕБ Къп. Те загубиха гостуването си на Апоел в Йерсусалим със 73-76, но продължават напред в турнира благодарение на голямата си победа в първата среща в Русия с 22 точки разлика. Така Уникс ще бъде четвъртия отбор в група В на Еврокъп заедно с тимовете на Динамо Москва, Баронс Рига и българския шампион Лукойл Академик, съобщава bulgarianbasket.com.

По ирония на изтегления жребий в Берлин през лятото именно Уникс Казан се изправя срещу „студентите” на 25-и ноември в зала „Универсиада” в София. Вторият мач с руския представител се пада в петия кръг, веднага след Нова година, когато на 6-и януари Лукойл Академик ще има трудно гостуване в Казан. Само първите два отбора от групата се класират за следващата фаза на турнира.

В днешната среща играчите на Уникс Казан повече се стремяха да пазят резултата от първата среща, след която имаха значителна преднина. Те не позволиха на домакините да се откъснат с по-голяма разлика, а в самия край дори имаха и шанс да победят, но се смилиха над съперника си. И малка загуба ги устройваше, а пък с тази победа Апоел Йерусалим донякъде зарадва привържениците си. За израелците остава утехата, че ще играят в групвата фаза на турнира на ФИБА Еврочалъндж.

Гардът Терел Лайдей бе най-резултатен за гостите със 17 точки, хърватина Крешимир Лончар добави 14 точки и 5 борби. Друг хърватски национал, Марко Попович вкара само 2 тройки от 10 опита и все пак завърши с двуцифрен точков актив - 10 точки.

За Апоел Йерусалим Тими Бауърс отбеляза 16 точки, а Ювал Наими и Травис Уотсън добавиха по 12. Последния дори се отчете с дабъл дабъл след като грабна и 11 борби. Те обаче бяха далеч от евентуалната изненада и отстраняването на руския представител в състезанието.

В турнира на Еврокуп останах само три от общо пет руски отбори, а от тях два са съперници на Лукойл Академик – Уникс Казан и Динамо Москва. Освен тях в надпреварата за купата остава и Химки, а Урал Грейт и Триумф Люберци са аут.