Баскетболният Лукойл Академик заема 35-то място в Европа според специализирания сайт Евробаскет. Класацията е на база на резултатите във вътрешното първенство, участието в евротурнирите, както на въпросния тим, така и на другите отбори от същата страна и баланса от последните пет седмици. „Студентите” са общ баланс от 14 победи и 2 загуби, с 67-точки в актива си, а логично на първо място е европейският шампион Панатинайкос с 12 победи, без поражения и общо 120 точки.

Интересното обаче е, че зад българския първенец в подреждането са останали отбори като съперниците на „студентите” в купа УЛЕБ - АСК Рига и Артланд Драгонс, които делят 39-40 място.

Баскетболистите на ЛукОйл Академик пътуват утре за Франция, където в сряда гостуват на местния По-Ортез в петия кръг на втория по престиж европейски клубен турнир. Домакините пък обявиха цените на билетите за двубоя, като сумите варират от 8.5 до 32 евро, написа bulgarianbasket.com.

До този момент По Ортез е изигра само един мач като домакин в купа УЛЕБ и тогава постигна единствената си победа - срещу Бенетон Тревизо. Дворецът на Спорта в града пък събира почти 8 хиляди зрители. Срещата е от 21.30 часа българско време в сряда вечер. „Студентите” държат третото място във временното класиране в група Н с 2 победи и 2 загуби.