Старши треньорът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич заяви след загубата с 90:93 от Бенетон в мач за Купа УЛЕБ, че нищо не е загубено и играчите трябва бързо да вдигнат глава.

„Целият мач беше отворен. Ние обаче губехме лесно концентрация дори, когато водехме с 6 точки в третата част. Имахме характер и желание да победим, но не успяхме. Играчите имат право на своите грешки. Бенетон е много добър тим и винаги наказва грешките на съперника”, сподели наставникът на „студентите”.

„Като цяло се получи добър мач за гледане. Надявам се бързо да вдигнем глава, защото нищо не е изгубено. Трябва да оправим грешките и да си върнем нашата игра. Разбира се има определени проблеми. Днес и стрелбата не ни вървеше, както и това, че нямаме равностойна смяна на плеймейкърския пост и затова губим ритъм”, добави специалистът.

„Перо Антич не се представи много добре, но не можем да очакваме от него винаги да играе на 100 процента. Неговата игра е един от показателите за представянето на тима.

Когато играе силно - печелим, в противен случай губим”, завърши Желко Лукаич.

„Беше тежък мач. За по-малко от 48 часа изиграхме два тежки мача - гостувания в Италия и в България. Доволен съм, че спечелихме и двете срещи. Тази вечер изцяло контролирахме мача с изключение на няколко минути в третата част. Влязохме по-добре в последната четвърт и успяхме да победим. Не гледам дали сме се класирали напред в турнира или не. За мен е важна победата. Имаше интересни моменти и атрактивни тройки на Дийн и Чанак от домакините”, коментира старши треньорът на Бенетон Октай Махмути.