Старши треньорът и играчите на ЛукОйл Академик са категорични, че успехът срещу украинския Киев е изключително важен, а най-нужна за победата ще е подкрепата на феновете в зала „Универсиада”.

„Идва тим, който не познава поражението до момента. Бяха фаворит и преди започване на турнира и го потвърдиха. Добре комплектуван със сериозни индивидуалности. Имат качествени състезатели, но ние сме домакини и мислим само за победата. Казвам на играчите, че трябва да уважаваме всеки съперник, но не и да се боим. Ще опитаме да намерим техните слабости. Имат много добри смени на всички позиции”, каза старши треньорът на баскетболния ни шампион Желко Лукаич.

Наставникът на ЛукОйл Академик добави: „Все още е рано, има още много мачове в надпреварата. Дългото пътуване от Италия има и психологически ефект, но ние сме професионалисти и не търсим оправдание. Ще излезем и ще оставим сърцата си на терена. Не искам да говоря за изненади. Точно затова баскетболът е толкова интересен спорт. Публиката значи много за нас. Дано феновете тук у дома да са шестият ни играч и искам и чрез вас да ги призова да дойдат и да ни подкрепят.”

Сръбският баскетболист на „студентите” Ненад Чанак пък добави, че очаква труден мач. „Ако победим, това ще е голяма крачка напред за нас. Киев има достатъчно силни играчи да заменят Стак. Успехът би бил от голямо значение. Срещата е много важна и ще опитаме да повторим играта си от предишния ни домакински мач”, заяви Чанак.