Наставникът на българския ЛукОйл Академик Желко Лукаич бе изключително доволен от състезателите си след днешната победа на АСК Рига в купа УЛЕБ. „Отборът беше на първо място днес”, категоричен бе сръбският треньор и похвали лидерите на тима, които са поели отговорността да поведат съотборниците си към важния успех. На пресконференцията Лукаич разкри, че бразилецът Мурило да Роса е бил много притеснен, заради неприятна ситуация в семейството му. Майката на играча е паднала у дома си и е била откарана спешно в болница, а той през последните няколко часа е чакал да научи информация за състоянието й. „Той обаче стисна зъби и игра. Нали за това сме професионалисти. Все пак ни плащат, за да забавляваме хората”, каза Желко Лукаич и благодари на феновете в зала „Универсиада” за подкрепата.

„Изиграхме добър и качествен мач. Показахме много добра защита и имахмее добра помощ и от младите състезатели. Това, което видяхме още в първата среща в Рига бе, че те играят много силна отборна защита, а ние вкарахме 50 точки само за първото полувреме. Рига играе добре на бърза атака и според защитата. Тази вечер имахме тим на първо място. А най-качествените ни играчи Перо, Мурило, Тодор и Уили бяха на високо ниво. Другите помагаха и играхме много добре като отбор. С успеха потвърдихме победите над Киев и По-Ортез. За добър баскетбол трябват добри силни съперници. Благодаря на публиката”, коментира наставникът на ЛукОйл Академик и продължи: „Сега мисля първо за Левски. Това е следващият ни мач и искам играчите ми също да мислят така. Сега мисля само как да се възстановят играчите и да поддържаме ритъма. Концентрацията е много важна. Не са важни имената. Тренировката е всичко. Всички играчи са отборът. Рига не ни е удобен като съперник, но ние им взехме борбите. Всички играчи заслужават поздравления.”

По повод представянето на баскетболистите, които ръководи Лукаич каза още: „Уили Дийн е много добър плеймейкър и много добро момче. Мачът е нещо чудно. Тодор Стойков например беше отличен срещу По-Ортез, а и днес подходи като капитан. Ристе Стефанов пък беше добре пазен и нервен. Най-важна е, че „можеш и трябва”.

Надявам се Чанак да е готов за Артланд Драгонс, но днес не исках да рискувам. Ще пътува за Германия, но не се знае дали ще играе. Перо Антич и Мурило да Роса от друга страна няма да могат да спят тази нощ от ударите, които получиха.”