Не очаквах толкова изразителна победа, дори днес казвах, че ми е доста нервно и притеснено. Вижда се обаче, че не сме напълно готови. Това заяви наставникът на БК Берое Любомир Минчев след успеха над шампиона Сигал Прищина (Косово) в среща от първия кръг в група "А" на Балканската лига по баскетбол за мъже.

„За мен сме далеч от това, което ми се иска да виждам и допускаме грешки в нападение. Хубавото и най-важно е, че победихме и то не с малка разлика. Не си правя никакви планове до къде ще стигнем. Тази година форматът и правилата са малко по-различен и трябва от самото начало да сме максимално концентрирани. Щастлив съм, че започнахме с победа и то над шампиона“, допълни още той.

„Аз съм само 20 дни с отбора. Не съм си поставил конкретна цел за сезона. Едно нещо, което сме постигнали, не трябва да има отстъпление. Тази година има повече и по-силни отбори в Балканска лига. Не познавам абсолютно всички отбори в НБЛ и не мога да кажа. Целта ни е да бъдем по-добри от това, което сме постигнали до сега", каза Минчев пред БНТ след мача.