Старши треньорът на ЛукОйл Академик Любо Минчев заяви преди отпътуването на „студентите” за Москва, че тимът му няма какво да губи при гостуването на Динамо, а може само да спечели от сблъсъка с фаворита в групата за Еврокъп.

„Настроението е нормално. Няма някакво влияние още от загубата ни от Уникс Казан. Това вече е забравена история. Вече всичко е минало, това го има в спорта и отиваме в нормално настроение. Имаме някои проблеми с контузии. Мисля, че Митко ще се оправи за мача, но той още не е провел пълноценна тренировка и не е ясно дали ще може да вземе участие в двубоя. Тенчо Банев има леки оплаквания от преди, но със сигурност ще играе”, каза Минчев по повод здравословните проблеми на Димитър Ангелов, който изкълчи глезен срещу Уникс.

„ЛукОйл няма какво да губи в групата изобщо. Съперниците ни наистина са много силни. Можеше само да спечели, но съжаление ние загубихме първия мач в последната секунда”, коментира Любо Минчев, а за бъдещето на Тим Пикет добави:

„Истината е, че ни трябва още един гард, защото ние сме само с един – Кевин Крюгър. Пикет започна много добре в началото, но в последствие тръгна надолу. От 20 дни нито в тренировъчния процес, нито във важните мачове е изиграл нещо. Когато го взехме в началото мислехме, че може да покрие част от гардовата позиция, но трудно може да го направи това нещо. Имаме набелязани заместници.”