Старши треньорът на Куманово 2009 Любисав Лукович призна, че отборът му има амбиции да спечели Балканската лига.

„Нормално е, след като сме тук, да имаме амбиции да спечелим титлата. Всички отбори заслужават да я спечелят, а ние няма да съжаляваме за другите, ако го направим. От друга страна съм много доволен, че достигнахме до Файнъл 4, тъй като преодоляхме силни отбора, за да бъдем тук“, заяви той на пресконференцията преди старта на турнира.

„Куманово идва в Самоков, за да се бори за първото място въпреки липсата на един от най-добрите ни играчи - Ивица Димчевски, който се контузи. Първият ни мач е срещу Галил Гилбоа - отбор, който познаваме много добре. Те обикновено използват ротация от 12 състезатели, което е голямо предимство за тях и лек минус за нашия отбор. Ще се опитаме да направим още една изненада този сезон и да играем добър баскетбол.“

„Подготвени сме за полуфинала, тъй като сме запознати с тактиката и играчите на съперника. Искам да кажа и че съм впечатлен от организацията на този Файнъл 4 - от домакините Рилски спортист и от ръководството на Балканската лига. Очаквам състезание на високо ниво със страхотно съдийство, силна подкрепа от публиката и без проблеми по време на целия турнир“, допълни Лукович.

Ето и какво каза старши треньорът на Галил Гилбоа Лиор Любин:

„Преди всичко ние сме много щастливи, че отново сме на Файнъл 4. Мисля, че ЕВРОХОЛД Балканска лига е много добро състезание за нас. Това е втората ни година и сме доволни да сме част от него. Мисля, че нивото този сезон и доста по-силно, имаме много добри отбори с много добри треньори. Харесва ни да сме тук в Самоков, това е третото ни посещение, харесва ни града и за нас наистина е страхотно преживяване.

Определено ще бъде много трудно за нас. Зная, че по веднъж загубихме от всеки отбор тук, така че за мен нивото е много по-силно и състезанието е страхотно. Започнахме турнира опитвайки се да защитим трофея си. Да стигнем до Файнъл 4 бе първата ни цел, а сега имаме труден съперник пред нас. Загубихме срещу тях последния път и ние знаем, че те са много корав противник. Всеки отбор има своите проблеми, но полуфиналът е в един мач, не се знае какво може да се случи и трябва да си подготвен. Нашата цел е да защитим титлата си.”

Любисав Лукович: Куманово има амбиции да спечели титлата