Баскетболният Левски се връща на международната сцена утре, когато посреща сръбския Мега Хипо Лизинг. Това ще е и първи мач за сезона на „сините”, които са един от трите български представителя в новосформираната Балканска лига. Воденият от Тити Папазов тим е в група Б заедно с Рилски спортист, Мега Хипо Лизинг, Работнички Скопие на наставника Марин Докузовски и Динамо Букурещ. Рилецо вече записа една „българска” победа в тази група, след като снощи надделя в равностойния сблъсък с белградския състав.

Левски приема Мега Хипо Лизинг от 17.45 часа утре в зала „Христо Ботев” в София и ще разчита изключително много на подкрепата на феновете. „Сините” имат проблеми заради травмата в ръката на опитния Васко Евтимов. На линия обаче са националите Стефан Георгиев, Станислав Славейков, Асен Великов и Златин Георгиев. Дебют в официална среща за тима пък ще направи новият американски гард Маркъс Хол.

В другия двубой от тази група Б довечера един срещу друг играят Работнички Скопие и Динамо Букурещ.

В следващия кръг на 15-ти октомври Левски почива, като Динамо посреща Рилски спортист, а Мега Хипо Лизинг приема Работнички.

В група А довечера Брашов играе със Суислайънс Таково, а Раднички излиза срещу Фени Индустри.