Левски загуби със 75:86 точки от Задар в третия си мач от Адриатическата лига. "Сините" гостуваха в Хърватия и отново играха хубав баскетбол, след успеха над Мега Визура в София преди четири дни. Решаващо за крайния резултат в мача се оказа и контузията на Брандън Хийт, който не успя да довърши двубоя. 

Левски бе без Тити Папазов, който чакаше със затаен дъх изхода от двубоя.

В сряда шампионите започват защитата на титлата си в българското първенство, срещу Черноморец, а в неделя приемат Будучност в нов мач от Адриатическата лига.

Задар започна много силно мача със седем поредни точки, а основният гард на Левски Брандън Хийт стартира ужасяващо с техническо нарушение за оспорване на съдийско решение. До средата на първата част "сините" имаха отбелязан един-единствен кош - тройка на Павел Иванов, а разликата скочи до 15 точки. Промените в състава на терена дадоха отражение в следващите моменти, но пасивът си остана десетина точки, заради повече от добрата успеваемост на Задар. 29:18 бе резултатът в края на първата четвърт, като Левски така и не намираше отговор на нападенията на домакините.

Ники Върбанов регистрира първи минути този сезон и се включи добре в началото на втория период, за да скъси дистанцията само на 5 точки. Грешките на Левски обаче бяха твърде много и това не позволи да се стигне до изравняване. Добрите моменти бяха следвани от поредица от сбъркани пасове, а разликата пак стана двуцифрена. Върбанов остави Левски на 10 точки от Задар на почивката - 36:46 - като за 7 минути на паркета центърът вкара 10 точки с перфектна стрелба. 11-те грешки на българския шампион правеха разликата през първото полувреме.

Левски вкара първите 5 точки за третата част, за да върне интригата. Хийт най-после успя да се разпише, но седна с три фаула малко след това. Задар не вкара кош в първите четири минути от второто полувреме, а тройка на Деян Карамфилов стопи само до 2 разликата 46:44, а Димитър Димитров изравни със забивка! Първата точка за Задар дойде от наказателната линия, а първият кош от игра - едва в шестата минута от полувремето. Оттам обаче домакините се посъвзеха и със силни изяви на американския си гард и на капитана си, поведоха пак със 7. Левски за късмет не се уплаши и се върна до края на частта до три разлика - 58:55.

Хийт се разигра и вкара важна тройка за равенство в началото на последната четвърт, но след това пропусна шанс да изведе Левски напред за първи път. Американският гард направи и четвъртото си лично нарушение, пет минути преди края, а Задар поведе с 68:62. За лош късмет на Левски нещата станаха още по-лоши, след като Хийт получи травма в глезена и не успя да играе повече в двубоя. Задар се възползва по най-добрия начин и довърши започнатото, за да спечели двубоя с 86:75.

За Левски най-резултатен в мача в Хърватия беше Милян Пупович с 14 точки, докато за Задар цели 30 наниза Джеймс Флорънс.

Задар: Иве Иванов 18 точки, Йосип Собин 12, Марко  Рамляк 10, Домагой Бошняк 4 и Джеймс Флорънс 30 (Юрай Сегарич 3, Филип Кралевич 2, Хенрик Ширко 7 и Домагой Бубало).

Левски: Брандън Хийт 9 точки, Павел Иванов 13, Милян  Пупович 14, Христо Захариев 9 и Димитър Димитров 7 (Деян  Карамфилов 7, Алекс Симеонов 4, Павлин Иванов, Николай Върбанов  10 и Стоян Гюроски 2).