Левски завърши с победа груповата фаза на Балканската лига. „Сините” баскетболисти се наложиха и във втората си среща с румънския Динамо Букурещ, този път като гости с 86:69. Така те завършиха първия етап от турнира с актив от 4 победи и 4 загуби. Този успех ще ги класира на трето или четвърто място, в зависимост от изхода от срещата Фершпед Работнички-Мега Хипо Лизинг, която ще се играе в четвъртък. Ако победят македонците, Левски ще бъде трети в крайното класиране в групата и ще срещне на четвъртфинал Фени Индустри или Евроинс Черно море.

Ако пък спечели Мега Хипо Лизинг, то тогава „сините” ще останат четвърти и ще се изправят срещу сръбския Суислайън от Вършац. При всички положения е ясно, че идната сряда, на 25 февруари Левски ще приема съперника си в София в първия четвъртфинал, а седмица по-късно ще гостува за мача-реванш.

Днес в Букурещ равностойна бе само първата четвърт. Тя приключи при равен резултат, след което Левски пое контрол над срещата и постепенно започна да трупа преднината си. На моменти домакините успяваха да се доближат в резултата, но през второто полувреме „сините” не им оставиха шанс и така стигнаха до сериозния аванс в края.

Най-резултатен за Левски отново бе Маркъс Хол, завършил с 23 точки за 28 минути на паркета. Силни изяви имаше и Стефан Георгиев, който с отличен процент на стрелба реализира 18 точки, плюс шест борби. Новото попълнение Казлаускас добави 14 точки и шест борби, а другият нов в състава на Тити Папазов Чарлз Джоунс се отличи с девет асистенции. За Динамо най-резултатен бе Димитриъс Уилямс с 19 точки.

Левски се прибира в България, за да се готви за тежкия мач, който го очаква в събота. „Сините” гостуват на Спартак в Плевен от 18 часа в зала „Балканстрой”.