Българският шампион Левски допусна 18-а загуба в Адриатическата лига по баскетбол за мъже. "Сините" отстъпиха като гост на Кърка Ново место (Словения) с 61:72 точки.

Възпитаниците на Константин Папазов остават на последно място в класирането със само един успех от 19 мача от началото на сезона. "Сините" са в тежка финансова криза и пътуваха за Словения само с осем баскетболисти.

Домакините водеха през всичките 40 минути. Те стартираха със серия от 18:4, но малко преди почивката след тройка на Димитър Ангелов българските баскетболисти намалиха пасива си на 32:33. Последва наказателен удар и кош на Малкълм Армстед и на почивката Кърка имаше аванс от четири точки - 36:32.

В края на третата част словенците отново направиха преднината си двуцифрена - 54:42, а в последните минути имаха аванс от 65:53 и до края на мача нямаха проблеми.

Малкълм Армстед беше най-резултатен за победителите с 24 точки, а 14 точки отбеляза Алексис Вангмене. За Левски се отличи Димитър Ангелов с 19 точки. Капитанът Павел Иванов завърши със 17 точки, а 10 точки вкара Алекс Симеонов.

В следващия си мач от турнира Левски е домакин на Цедевита (Хърватия) на 31-и януари./БТА