Левски загуби със 68:89 гостуването си на Мега Визура от 15-я кръг на Адриатическата лига. Без Христо Захариев, Митко Димитров и Станимир Маринов, напуснали клуба след мача срещу Цървена звезда, "сините" нямаха сили да отговорят на младия си опонент.

Разликата бе и напълно логична, предвид огромното предимство на Мега в борбата под коша и успешните завършващи подавания. Въпреки че бяха само с девет играчи в Сърбия, след напускането на трима основни състезатели, и в този мач с Мега, "сините" имаха добри моменти.

Края на първото и началото на второто полувреме бяха силни за Левски, но на два пъти сръбският тим направи серии, които им донесоха двуцифрен аванс.

В началото на третата част Левски бе намалил само до две изоставането - 43:42, но не успя да изравни.

Реферите позволиха и доста агресивна игра, и подминаха куп нарушения.

Мега направи нова силна поредица и поведе с 20 точки в края на третия период, след като повечето от титулярната петица на Левски седна на пейката.

Тя се запази и в последната четвърт, въпреки усилията на българския тим, страдащ вече тотално от късата си резервна скамейка. Умората на Левски позволи на младия и бърз тим на домакините да прави каквото си поиска в края на двубоя, и последните пет минути бяха голяма мъка за "сините".

С 20 точки завърши Павел Иванов, а Алекс Симеонов добави 18 за Левски.

20 за Мега наниза Неманя Кръстич.

Левски има още един мач до края на календарната година - на 30-ти в Ямбол.