Отборът на Левски загуби от тима на Фершпед Работнички с девет точки в драматична среща от четвъртия кръг в група Б на Балканската баскетболна лига.

Домакините успяха да наваксат изоставане от 20 точки, но в крайна сметка не можаха да направят пълен обрат срещу гостите от Скопие.

Сините играха изключително слабо през първото полувреме. В същото време възпитаниците на Марин Докузовски изнесоха урок по майсторство на своя съперник.

С прости комбинации като заслон и освобождаване македонците нанизаха най-малко 20 точки. Те постепенно увеличаваха своя аванс, който достигна до 20 точки във втората минута на третата част - 31:51.

Постепенно баскетболистите на Левски заздравиха защитата, а играта им в нападение потръгна. Само за 10 минути момчетата на Константин Папазов стопиха пасива си и изравниха резултата при 54:54 в 32-та минута.

Сините обаче не се възползваха от психологическото си предимство и допуснаха гостите за три минути да вземат нов и добър аванс от 6 точки в 35-та минута.

Три минути преди края Левски намали до 66:68 точки, но след груби индивидуални грешки на Станислав Славейков и Маркъс Хол не успя да направи обрат.

В крайна сметка Левски отстъпи на Фершпед с 9 точки разлика - 74:83 точки, записвайки трета поредна загуба в лигата.

Маркъс Хол бе най-резултатен за Левски с 22 точки, Асен Великов добави 15 точки, а Стефан Георгиев - 14. За Фершпед се отличи Шимич с 23 точки, 6 борби и 4 асистенции, а по 17 точки вкараха Стояновски и Тасовски.