Левски победи Академик Пловдив с 92:58 (33:11, 23:11, 21:21, 15:15) като домакин в зала „Универсиада“ в София в среща от втория етап на Балканската лига по баскетбол за мъже. Така „сините“ вече имат актив от 2 успеха и една загуба в група С, а Академик е с баланс 1-2. В тази група са още израелският Апоел Галил Елион и косовският Сигал Прищина.

Домакините бяха без Чавдар Костов, който се контузи по време на гостуването на националния тим на България на Чехия в неделя, но доминираха през целия мач и не позволиха на съперника да застраши водачеството им. За пловдивчани дебютира едно от новите попълнения – Ник Фулърд, а другият новопривлечен баскетболист Дейшон Найт все още не е на разположение на старши треньора Йордан Янков.

Баскетболистите на Левски стартираха много уверено и започнаха на трупат преднина от самото начало на срещата. „Сините“ поведоха с 13:4 след две минути и половина игра, а до края на първата четвърт разликата достигна 22 точки – 33:11. Венцислав Петков и Ивица Радич записаха силни минути, а домакините увеличиха аванса си до 34 точки на почивката при 56:22.

Последва по-равностойно второ полувреме, но Левски задържа солидния си аванс до 77:43 преди последните 10 минути и до края на двубоя гостите не успяха да се доближат в резултата.

Най-полезен за победата на Левски беше Венцислав Петков с 25 точки, 3 борби и 2 асистенции. Марио Литъл се включи със 17 точки, 3 борби, 7 асистенции и 5 открадни топки, а Ивица Радич завърши с 15 точки и 3 борби.

Николай Николов беше най-резултатен за гостите от Пловдив с 13 точки и 3 борби, а Васил Бачев се отчете с 11 точки. Ник Фулърд завърши с 8 точки и 8 борби.

В следващия си мач от регионалната надпревара Академик приема Апоел Галил Елион на 16 март, а на 21 март ще е домакин на Левски.