Левски победи по категоричен начин шампиона на Македония Фени Индустри с 91:75 (23:19, 21:16, 23:25, 24:15) точки в първа среща от четвъртфиналните плейофи на Балканската лига по баскетбол, която се проведе в зала „Универсиада”.

В началото "сините" започнаха нервно и припряно и в 5-ата минута допуснаха противникът им да поведе - 13:6.

Постепенно домакините затегнаха защитата и заиграха организирано и успяха да поведат след първите 10 минути с 23:19. От този момент до края на срещата не изпуснаха инициативата, като владееха събитията на полето.

Въпреки че срещнаха сериозна съпротива, столичани можеха да решат мача още на почивката, но се оттеглиха с 9 точки преднина 44:35 след първите 20 минути.

В началото на третата част имаше стъписване в редиците на Левски, като македонците успяха да намалят разликата с 2 точки след 30-ата минута, когато резултатът стана 67:60 за домакините.

През последните 10 минути "сините" показаха най-доброто, на което са способни в момента, като успяха да постигнат изключително благоприятна и надеждна преднина от 16 точки в края. Това им вдъхна сериозна надежда и увереност, че могат да продължат и в следващата фаза на надпреварата.

Пет минути преди края резултататът беше 10 точки в полза на домакините 76:66. Най-голямата разлика бе фиксирана в самия край в полза на отбора, воден от Константин Папазов.

Най-резултатен за "сините" бе центърът Стефан Георгиев, който направи дабъл-дабъл. Торо реализира 28 точки, взе 10 борби и направи една асистенция.

Арнас Казлаускас е втори по резултатност за българския тим с актив от 17 точки, 1 борба и 2 асистенции. Маркъс Хол се отличи с 11 точки, 7 асистенции и 3 борби. Доналд Коул вкара 28 точки за гостите от Македония, а Златко Гоцевски пък реализира 19 точки и взе 4 борби.

Реваншът е на 4 март в зала "Ясмин" в Кавадарци. Отборът с по-добра точкова разлика в двата мача се класира за финалната четворка на състезанието, а съперник на полуфинала ще бъде победителят от двойката Рилски спортист и Раднички Крагуевац.