Баскетболистите на Левски претърпяха поражение в македонската столица Скопие от Работнички с 88:98 точки в поредния кръг от Балканската лига. Загубата, която е четвърта за „сините” ги изпрати на четвърто място във временното класиране в тяхната група Б и така тимът воден от наставника Тити Папазов ще гони успех в последния си мач срещу аутсайдера Динамо в Букурещ. Българският тим не успя да противодейства на отличната стрелба от далечно разстояние на домакините, които отбелязаха 18 тройки от 32 опита, а най-добрият в състава на Работнички тази вечер Огнян Стояновски вкара цели 6 тройки от 6-те си опита и завърши с общо 26 точки. 24-годишният Стояновски добави и 9 асистенции. Диме Тасовски пък реализира 20 точки и подаде 6 асистенции да победата на тима на македонския спец Марин Докузовски, който записа 4-ти успех в групата.

Капитанът на Левски Стефан Георгиев отново пък бе най-полезен за „сините” с 19 точки и 6 борби. Американският гард Маркъс Хол отбеляза17 точки, като добави 5 борби и 5 асистенции, а сънародникът му Дуейн Мортън завърши с 16 точки и 6 борби. Станислав Славейков пък се отчете с 15 точки, от който 4 тройки и овладя 5 борби. Две от новите попълнения също взеха участие в мача за Левски. Литовецът Арнас Казлаускас игра 23 минути, за които завърши 6 точки, 2 борби и 3 асистенции, като се разписа на два пъти при седемте си изстрела от тройката, а центърът Бойко Младенов вкара 3 точки.

„Сините” губеха с едва 2 точки след 10 минути игра, но през втората четвърт Работнички постепенно започна да трупа преднина и повече с 54:39 до почивката. Разликата стана сериозна в края на третата част при 81:57 точки в полза на домакините, а 8 минути преди края Левски падаше с 62:89 точки. Последваха силни моменти за българския тим и „сините” успяха да намалят пасива си до 10 точки.

Баскетболистите с треньора Тити Папазов начело се нуждаят от победа на 17-ти февруари срещу Динамо в Румъния, за да не останат четвърти в крайното класиране в групата. Работнички пък има мачове с Рилски спортист и Мега Хипо Лизинг.