Баскетболният Левски (София) отстъпи със 76:79 на албанския СК Тирана в среща от 5-ия кръг на Балканската лига по баскетбол за мъже. 

С този успех домакините излязоха начело в класирането с 3 победи и 2 загуби. Левски пък инкасира второ поредно поражение и остава с баланс 2-3. 

Най-резултатен за Левски беше Крис Минков с 26 точки, а Никола Маравич добави 14. По 11 точки вкараха Алекс Симеонов, Станимир Маринов и Джими Хънт. За домакините по 22 точки реализираха Герти Шима и Джалил Абдул-Басит. 

Българският отбор имаше лидерство през по-голямата част от мача, но в края допусна обрат и трябваше да преклони глава пред амбициозните домакини. Още в първата част Левски поведе с 15 точки и въпреки някои успешни стрелби, гостите от София водеха след първата четвърт с 26:15. Но втората четвърт започна отлично за Тирана, като тимът направи серия от 14:0 и в края на първото полувреме силите бяха 31:32. 

Балансът се запази през цялата трета третина, а и в началото на четвъртата, когато домакините нанесоха своя удар. Минута и 10 секунди преди края Абдул Басит вкара тройка за 77:76, както и добавка на Едуард Стоуибридж за крайното 79:76. 

Трябва да се отбележи, че в последните 4 минути и 18 секунди Левски не успя да отбележи нито точка, а към този момент водеше със 76:70./БТА