Баскетболистите на Левски посрещат утре от 14 часа лидера в Адриатическата лига Цървена звезда. Двубоят ще се играе в зала „Универсиада“ при закрити врата, заради наказанието на „сините“ от мача с Партизан, когато феновете на българския шампион нахлуха на терена.

Сръбският гранд пристига днес в София, а довечера ще направи тренировка в зала „Универсиада“. Звезда няма поражение в престижната регионална надпревара, като вече записа абсолютен рекорд за най-добър старт в историята на турнира, записвайки 13 последователни победи.

Баскетболистите на Цървена звезда победиха снощи македонския МЗТ Скопие със 79:76 точки, което бе точно 13-я им успех в Адриатическата лига през сезона.

Левски пък е на другия полюс в турнира, като има актив от една победа и 12 загуби, а в първия двубой със Звезда загуби в Белград с 55:85 точки.

„Много сме доволни, че постигнахме победи в Скопие, а още повече, че с този успех подобрихме рекорда по най-много последователни победи в състезанието“, коментира баскетболистът на Цървена звезда Неманя Дангубич.

„Програмата ни е жестока, но трябва да направим всичко възможно, за да задържим нивото. Няма много време за почивка, защото в сряда ни очаква мач с Левски. Като погледнем класирането е ясно, че сме фаворити, но трябва да докажем това на терена. Искаме да изиграем добре предстоящия мач и да продължим победния си ход“, заяви още Дангубич.