Македонският КК Куманово 2009 е четвъртият участник във финалите на Балканската лига по баскетбол. Куманово победи черногорския Теодо с 96:90 точки снощи в мач от Топ 6 на регионалната надпревара и си осигури място във Финалната четворка, заедно с отборите на Галил Гилбоа, Левски и Рилски спортист.

Македонците вече имат 5 победи и 4 поражения, като им остава още една среща с Кавала следващата седмица. Гърците обаче са с актив 3-6, а Теодо е с 2-7, така че и двата тима са аут от Топ 4 на лигата.

Отборът на Куманово, който се слави като много силен домакин в своята зала, вече се превърна и в един от вариантите за домакин на Финалната четворка. Македонците проверяваха опциите за това още преди да се класират, така че сега влизат в спора, кой да приеме финалния турнир на Балканската лига.

Двата български тима Левски и Рилски спортист също имат желание да са домакини на Файнъл Фор на състезанието, но зала „Универсиада” е заета в периода 19-21 април, така че като вариант остава Самоков. Изборът ще бъде направен в следващите дни от ръководството на Балканската лига.