“Първата и най-важна причина, поради която оставам в Лукойл е шансът за изява в силен европейски турнир, какъвто е ФИБА Европа Къп. Аз все още съм на 20 години и едно добро представяне в такава надпревара е възможност за мен”, коментира баскетболистът Крис Минков, който удължи с две години договорът си с шампиона Лукойл Академик.

“Също така Лукойл Академик е безспорно най-добрият отбор в България и мисля, че за момента е правилният избор”, заяви още Крис Минков пред bball.bg и продължи:

“Очакванията за Лукойл Академик винаги са спечелване на шампионската титла и Купата на България. Този сезон се очертава бюджетите на отборите да са доста съкратени, затова не знам какво ще бъде нивото на първенството. Освен това доста от основните играчи на тимовете си намериха отбори извън България. Все пак се надявам нивото да бъде равно поне на миналогодишното.“

“Според мен групата ни във ФИБА Европа Къп е изключително тежка, но ще се борим, за да я спечелим. Отборът на Калев игра финал в естонското първенство през миналата година, а Макаби Ришон падна трудно на полуфинала от шампиона на Израел Апоел Ерусалим. За Енисей няма какво да се коментира, защото отбор, който се представя по този начин във ВТБ лигата няма нужда от представяне. Въпреки всичко, аз съм оптимист за представянето на Лукойл в турнира”, коментира още баскетболистът на Лукойл Академик.