Утрешният съперник на ЛукОйл Академик в купа УЛЕБ – БК Киев пристигна тази сутрин в София без една от звездите си. Американецът с македонски паспорт, познат на българските фенове от мачовете му с екипа на Арис срещу „студентите” Райън Стак остана в Украйна, заради контузия.

Двубоят от четвъртия кръг на европейската надпревара е утре от 18 часа в зала „Универсиада”. Българският шампион е трети във временното класиране с група Н с 1 победа и 2 загуби, а успехът бе извоюван преди 2 седмици като домакин на Артланд Драгонс. БК Киев пък е лидер в тази компания с 3 победи и без поражение до тук.

„Двубоят определено ще е тежък. ЛукОйл винаги играе много силно като домакин. Имат много добри играчи и наистина очаквам труден мач за нас. Пристигнахме преди няколко часа и съм малко уморен, но видях, че сме настанени на същото място, както преди, когато бях тук, така че ми е познато”, коментира за Гонг друг познат на родните баскетболни запалянковци играч – Маркъс Фейсън.

- Помня, че бяха интересни мачове и особено тук беше много трудно. Стойков направи много силен мач тук, но помня хубави неща, защото и двата пъти спечелихме. Надявам се, че това да се случи отново.

- Как се чувстваш сега в Украйна - в отбора на Киев?

- Имаме проблеми с контузии в момента, но смятам, че имаме много добър състав, който започва да играе все по-добре заедно и ние самите се опознаваме по-добре. Мисля, че можем да продължим да напредваме, защото имаме отличен тим тази година.

- Кои според теб ще са лидерите в нашата група? Сега вие сте първи без загуба до момента?

- Ами трудно е да се каже дори за нас. Да, първи сме в момента, но състезанието тепърва продължава и това не значи, че ние автоматично ще се първи в края. Както казахте отборите зад нас са с много изравнени показатели. Много е рано да се прогнозира кой къде ще завърши в класирането. Ние ще се опитаме да вземем всяка победа, която можем и особено като гост, защото ако вземем всичките си домакинства и ще се нуждаем от успех и в няколко срещи като гост.