Европейският шампион Панатинайкос записа 14-та поредна победа този сезон, побеждавайки с 92:85 точки испанския гранд Реал Мадрид в Евролигата по баскетбол. Успехът е 7-и подред за воденият от Желко Обрадович тим в надпреварата.

Двубоят от Група С в препълнената зала „ОАКА” в Атина бе равностоен до самия край, в който „детелините” показаха по големия си опит и сломиха носителя на купа УЛЕБ. Най-резултатен за гърците бе американецът Майкъл Батист с 24 точки, който се спряга за получаване на български паспорт, а Шарунас Ясикевичус добави 21. Луис Бълок пък вкара 19 за испанците.

ПАО е начело в потока с пълен актив от 7 победи в 7 мача, пред вечните врагове в Испания – Барселона и Реал с по 5 победи и 2 загуби.

В група А литовският Жалгирис победи миналогодишния участник във финалната четворка Тау Керамика като домакин с 95:92 точки. Най-резултатен в мача бе играчът на домакините Маркус Браун с 27 точки.

В друга среща от потока словенският Унион Олимпия победи в Любляна полския Проком Сопот с 68:49 точки.

Начело в класирането е ЦСКА Москва с 6 победи и 1 загуба, пред Монтепаски Сиена с 5 победи и 2 загуби. Олимпиакос на новия български национален треньор Пини Гершон дели 3-то – 4-то място с Тау Керамика с 4 победи и 3 загуби.

В група В Макаби Елит победи у дома Арис с 85:70. Давид Блутентал вкара 20 точки за евреите, а Брейси Райт бе най-резултатен за гостите от Солун с 19.

В друг мач от потока Льо Ман падна вкъщи от Армани Джийнс Милано с 63:71 точки.

Три отбора са на върха в класирането – Лиетувас Ритас, Уникаха Малага и Макаби Елит с по 5 победи и 2 загуби.