Антиеврейска демонстрация провали баскетболния мач в Анкара от турнира Еврокъп между местния ТюркТелеком и израелския Бней Ашарон. Мястото на протестите се оказа самата зала, а моментът – минути преди началото на двубоя, който не се състоя.

Баскетболистите на Бней Ашарон трябваше да се изправят срещу тима, чийто екип носи и американецът с български паспорт Родерик Блекни, но при появата си в залата били посрещнати от нахлули в съоръжението около 3000 души, крещящи „Аллах Акбар” и „Смърт на евреите”. Някои развявали палестинския флаг.

Играчите и треньорите на израелския тим се оказали под обстрел от монети, бутилки и дори обувки, а в настъпилата паника се отправили на бегом в съблекалнята.

„Надяваме се да се измъкнем от тук колкото може по-скоро. Така не може да се играе баскетбол”, каза именно от там капитанът на Бней Ашарон Мейр Тапиро за израелския сайт one.co.il, който съобщава още, че доста след инцидента състезателите все още оставали заключени в съблекалнята.

„Веднага се прибрахме. За толкова години в баскетбола, за първи път ми се случва такова нещо”, пък споделят от ръководството на клуба.