Димитрис Диамантидис (Панатинайкос), Василис Спанулис (Олимпиакос), Руди Фернандес (Реал Мадрид), Анте Томич (Барселона) и Ненад Кръстич (ЦСКА Москва) – това е Идеалната петица на сезона в Евролигата. Хиляди фенове и специален панел от журналисти определиха най-добрите баскетболисти на Стария континент, дни преди началото на Финалната четворка.

Диамантидис, Спанулис и Кръстич бяха в Идеалния състав и миналата година, докато за Томич и Руди това е първо попадане в престижната петица.

Димитрис Диамантидис общо за четвърти път е в Първия отбор, а за Спанули и Кръстич това е втори път. Спанулис е попадал и три пъти във втория състав.

Втората идеална петица за този сезон включва Милош Теодосич (ЦСКА Москва), Хуан Карлос Наваро (Барселона), Виктор Хряпа (ЦСКА Москва), Никола Миротич (Реал Мадрид) и Шон Джеймс (Макаби Тел Авив). Наваро попада в един от двата идеални състава за рекордния седми път в кариерата си.

Най-полезният играч (MVP) на Евролигата ще бъде оповестен на официалната церемония в четвъртък, с която вече по традиция започва Финалната четворка. Тази година събитието ще се проведе в Лондон.