Старши треньорът на баскетболния Цървена звезда Душко Иванович нарече гръцкия Олимпиакос „ясен фаворит за Финалната четворка“ и изтъкна играта на своя тим срещу българина Александър Везенков като ключова за победата. Сръбския отбор надигра Олимпиакос, чийто екип носи Везенков, като гост в Пирея, Атина с 90:86 в 15-ия кръг на баскетболната Евролига.

Задачата да ограничат ефективността на Александър Везенков е била сред основните за баскетболистите на Цървена звезда, обясни Иванович. Българинът, който е сред водещите реализатори и борци в турнира, завърши с 13 точки и 6 борби.

„Трябваше да спрем Везенков. Освен в първите 20 минути, когато имахме проблем с борбата под коша, подобрихме представянето си през второто полувреме и направихме каквото трябва, за да спечелим мача“, каза Душко Иванович.

Наставникът на Олимпиакос Йоргос Барцокас не бе доволен от съдийството в двубоя. „Позволихме на съперника да ни отбележи 90 точки у дома. За всеки би било трудно да спечели при това положение. Имаше някои решения, които наистина ме шокираха“, заяви Барцокас пред сайта на Евролигата в интервюто си веднага след срещата, а по-късно на пресконференцията добави: „Няма да говоря други нещата, защото не искам да ме накажат.“

В следващия си мач Олимпиакос има гостуване на АЕК на 28 декември в гръцкото първенство, а два дни по-късно за Везенков и съотборниците му предстои гостуване на Панатинайкос в 16-ия кръг на Евролигата.