Един от най-емблематичните градове в света Истанбул от днес се превръща в арена на битките между четирите най-добри баскетболни отбора в Европа. ЦСКА Москва, Панатинайкос, Барселона и Олимпиакос се изправят един срещу друг в полуфиналите на Евролигата. От 18 часа българско време играят ЦСКА Москва и настоящият шампион Панатинайкос, а от 21 часа е срещата между Олимпиакос и Барселона.

ЦСКА Москва тръгва в опит за нова титла след 2008-а година, когато победи Макаби в Мадрид. Година по-късно руснаците загубиха от Панатинайкос в Берлин. Московчани обаче могат да се гордеят със своите осем поредни участия на Файнъл Фор в Евролигата. Треньорът им Йонас Казлаускас пък се цели в първата си титла от 1999-а година насам, а и може да се възползва от услугите на звездата Андрей Кириленко. Настоящият първенец Панатинайкос обаче има какво да покаже. Воден от машината за трофеи Желко Обрадович гръцкият гранд е солидно препятствие за всеки противник.

Барселона пък не допусна загуба в Топ 16 на турнира през сезона, а и мина лесно през УНИКС на четвъртфиналите. „Чувството е страхотно. Не успяхме миналата година и сега сме доволни, че имаме шанс да опитаме отново. Гордеем се, че сме тук”, подчерта Еразем Лорбек в навечерието на Финалната четворка. Срещу испанците застава Олимпиакос на треньорската легенда Душан Ивкович. Тимът от Пирея се справи с качествен съперник като Монтепаски Сиена на четвъртфиналите и определено е способен на изненади, ако бъде подценен.