Баскетболистките на Дунав Еконт загубиха на собствен терен от испанския Ривасекополис със 70:75 /18:20, 17:14,15:17,20:24/ в мач от Еврокъп на ФИБА-Европа.

Баскетболистките на гостите водеха с 20:18 след първите 10 минути на срещата. В тази четвърт испанските започнаха много силно и най-вече чрез босненката Шаренац успяха да дръпнат с 6 точки напред.

Последните 2-3 минути русенки стабилизираха играта си и най-вече чрез Топалова, Костова и Бортелова успяха да съкратят преднината им до 2 точки. Не потръгна стрелбата на Пейдж, поради което треньорът Стефан Стефанов я прати на пейката.

Абсолютно равностойно протече втората част от мача между българския шампион "Дунав Еконт" и испанския "Ривасекополис".

Потръгна играта на Даниел Пейдж, която с типичната си борбеност успя да неутрализира сънародничката си Джоунс. Най-големият проблем обаче беше сръбкинята Йелена Дублевич, срещу която русенки трудно намираха противодействие. Точно тя успя 3 минути преди края да осъществи два безответни пробива и благодарение на това иберийките дръпнаха 5 точки. Дунав отново стъпи на "педалите" и с 3-ка на Пейдж минута преди края изравниха 33:33.

Секунди преди края от наказателен удар гостенките поведоха с една точка, но в последвалата атака Бортелова успя да се промъкне през защитата на испанките и да отбележи, с което "Дунав Еконт" се оттеглиха на почивка с точка аванс - 35:34.

Във второто полувреме битката продължи на приливи и отливи, без нито един от двата състава да успее да вземе превес. Бурно подкрепяни от ентусиазираната публика, 3 минути след започването на решителната четвърта част русенки успяха за пръв път да поведат с 4 точки.

Веднага след това обаче с тройка на Дублевич испанките съкратиха разликата до точка. Отново започна непрекъсната гонитба. Гостенките, скамейката на които явно е по-равностойна, заиграха с повече нарушения и успяха да нарушат ритъма на игра на русенските момичета. Не потръгна и стрелбата за 3 точки, с която възпитаничките на Стефан Стефанов се опитаха да съкратят разликата. По-малко от 3 минути преди края авансът на испанките достигна 9 точки.

До края на мача испанките продължиха с тактическите фалове и успяха да спечелят крайната победа със 75:70, която вече почти сигурно ги прави участнички в следващата фаза на турнира.

Най-резултатна за българките бе Петева с 19 точки, а за Ривасекополис 26 записа Джоунс.