Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев заяви, че баскетболистите на самоковския отбор са постигнали исторически успех с победата си на финала за Балканската лига срещу македонския Работнички. Той обеща, че до края на седмицата ще раздаде премии на момчетата от отбора.

„Сигурно няма по-щастлив човек от мен в този момент. Постигнахме исторически успех. До последната секунда беше много оспорван мача с Работнички. Не вярвах, че може да стигнем до такъв успех”, коментира босът на Рилски спортист.

„Разбира се всеки иска да е първи и вярвахме, че това ще се случи. Аз поне 40 години не съм гледал такъв мач на български терен. Много съм щастлив и горд с тези момчета. Техният треньор им промени мисленето и разбирането им за баскетбола”, сподели президентът на Рилецо.

„Той е страхотен човек и благодаря на всички. Всичко е плод на много дълги години труд, любов и мечти да се сбъдне това, което стана днес. Нищо не идва даром, нито става случайно”, добави Георгиев.

„Борили сме се да стигнем до тук. Опитахме се да направим добра организация и мисля, че отзивите доказват, че се справихме. Всички гости не жалеха хвалбите за организацията, която стана с много средства, но успяхме и най-важното е, че спечелихме купата”, заяви президентът на самоковския отбор.

„Разбира се, че ще има премии, но още не съм им казал това. До края на седмица ще има премии за момчетата, защото те са страхотни. Коктейлът е в тренировъчната зала за всички присъстващи, а след това се насочваме към един бизнес център, където ще продължим да празнуваме. Всички сме толкова щастливи и със сигурност няма да спим тази вечер”, завърши Петър Георгиев.