Българският баскетболист Илиян Евтимов изигра поредния си много силен мач за своя немски тим Дойче Банк Скайлайнърс, но за съжаление усилията му не бяха достатъчни за победа в турнира за Купа УЛЕБ. Съставът на Евтимов все още няма победа и е на дъното в група Д.

Скайлайнърс отстъпи с 80:84 на Азовмаш Мариопул като гост в Украйна в среща от петия кръг на втория по сила европейски клубен турнир.

В отсъствието на звездите на немския отбор Ролер, Гарис, Арчибонг, МакКини и Вебер, именно на българския талант Илиян Евтимов се падна задачата да води Скайлайнърс напред. По-малкият брат от фамилия Евтимови не разочарова и завърши с 28 точки, от които 6 тройки, две борби, три асистенции и три откраднати топки за 32 минути на терена.

Сайтът на немския тим моментално обяви Евтимов за истински „гладиатор” на паркета. Заедно с помощта на Дерик Алън и Алекс Кинг, Илиян успя дори да изведе Скайлайнърс напред в резултата в началото на второто полувреме.

Въпреки че Азовмаш си върна бързо преднината, Евтимов и компания измъчиха максимално украинския гранд и над 2500 зрители до последно трепериха за успеха на домакините.

Яхор Мешчараку реализира 17 точки за Азовмаш, а Родни Бюфорд добави 16.

Следващият мач на Дойче Банк Скайлайнърс е от германското първенство, тази неделя от 16 часа, българско време, срещу Гьотинген.