В понеделник президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изпрати официално писмо с потвърждение на заявката за участие на Академик Бултекс в юбилейния 10-ти сезон на на Балканската лига.

Отборът от Пловдив, който завърши на 5-то място в крайното класиране на Националната баскетболна лига, е първият български тим, който получи зелена светлина от централата да бъде част от надпреварата през сезон 2017/2018 и процедурата по регистрацията му вече тече.

След 18-годишно отсъствие Академик Бултекс се завърна в мъжкия елит на страната през 2015 г. След сезон на адаптиране, пловдивските "студенти" се превърнаха във фактор в мъжкото баскетболно първенство на България, спечелвайки 16 от общо 24-те си изиграни мача в редовния сезон, допускайки единствено Лукойл Академик (20-4) да започне плейофите с по-добър баланс.  

Амбициите на клуба и местната власт, която стои твърдо зад него, са тимът на Асен Николов да продължи положителното си развитие и занапред, като голяма крачка към това е именно включването му в Балканската лига. Съвсем скоро предстои да бъдат обявени още имена на отбори, които ще бъдат включени в 10-тото издание на надпреварата.